Pevkur muutis tugevad valuvaigistid kättesaadavamaks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduapteegi sisu.
Koduapteegi sisu. Foto: Sille Annuk

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas määruse eelnõu, millega asendatakse tugevatoimeliste valuvaigistite väljakirjutamisele kehtestatud ravimi koguse piirangud raviperioodi piiranguga üks kuu. 

Samuti pikeneks selliste ravimite retsepti kehtivusaeg 14 päevalt ühele kuule.

 Pevkuri sõnul on muudatus vajalik, kuna adekvaatne tugevat valu vaigistav annus on inimeste lõikes väga erinev. «Suurte päevaannuste vajaduse korral tuleks täna pea iga nädal uus retsept kirjutada, mis on arstile ja patsiendile liigselt koormav, kui valu vaigistamise vajadus on pikaajaline,» ütles minister. «Vastavalt muudetud tingimusele, mille kohaselt võib välja kirjutada kuni üheks kuuks vajaliku ravimikoguse sõltumata vajaliku päevaannuse suurusest, pikeneb ka retsepti kehtivus 14 päevalt ühe kuuni.»

 Eelnõu väljatöötamisel on ministeerium konsulteerinud Eesti Valu Seltsi, perearstide seltsi, terviseameti ja ravimiametiga. 

Samuti pikeneks selliste ravimite retsepti kehtivusaeg 14 päevalt ühele kuule.
 
Pevkuri sõnul on muudatus vajalik, kuna adekvaatne tugevat valu vaigistav annus on inimeste lõikes väga erinev. «Suurte päevaannuste vajaduse korral tuleks täna pea iga nädal uus retsept kirjutada, mis on arstile ja patsiendile liigselt koormav, kui valu vaigistamise vajadus on pikaajaline,“ ütles minister. «Vastavalt muudetud tingimusele, mille kohaselt võib välja kirjutada kuni üheks kuuks vajaliku ravimikoguse sõltumata vajaliku päevaannuse suurusest, pikeneb ka retsepti kehtivus 14 päevalt ühe kuuni.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles