Kuidas saab töötu ravikindlustust?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglasse on asja ravikindlustatutel.
Haiglasse on asja ravikindlustatutel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lugejad on küsinud, kuidas on lood inimese ravikindlustusega, kui ta jääb töötuks. Haigekassa teatel kehtib tööandja poolt kindlustatud inimestel ravikindlustus veel kaks kuud pärast töö- või teenistussuhte lõppemist.


Pärast 2 kuud töötuks olemist ravikindlustus lõppeb ning kõikide tervishoiuteenuste eest (välja arvatu vältimatu arstiabi) tuleb inimesel endal tasuda.

Kui inimene on kaotanud nii töö kui ka ravikindlustuse, kuid soovib uuesti töökohta leida ja ravikindlustatu staatust säilitada, siis on tal võimalik ennast töötukassas töötuks registreerida. Töötul on õigus ka ravikindlustusele. Ravikindlustus tekib registreeritud töötule alates 31. töötuks registreerimise päevast.

Osaledes aga töötukassa suunamisel juba enne 31. päeva tööturukoolitusel, tööharjutusel või tööpraktikal, tekib töötul ravikindlustus alates teenusel osaletud päevast.

Kui inimesel on õigus töötutoetusele või töötuskindlustushüvitisele, siis hakkab ravikindlustus kehtima päevast, mil vastava toetuse saamise õigus tekib ehk töötukassa positiivse otsuse tegemise päevast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles