Arstid ei välista streigi toimumist veel enne suve

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kariis.
Toomas Kariis. Foto: Liis Treimann

Tallinna arstide liidu juhatuse esimees Toomas Kariis ütles, et ehkki midagi konkreetset pole veel otsustatud, siis ettevalmistusi streigiks tehakse ja pole välistatud, et tohtrite tööseisak leiab aset veel enne suve ehk siis maikuus.


«Me pole seda plaani maha matnud, aga see on tööprotsessis ja midagi konkreetset veel öelda ei saa,» lausus Kariis. Ta lisas, et keset suve pole mõtet streiki korraldada, sest eesmärk on rääkida haiglate liiduga võimalikest sammudest olukorra parandamiseks.

Kariis tõdes, et kõik need sammud on ühel või teisel viisil seotud rahaga ja kuna eelarve tegemine käib, siis tahaks arstid siin kaasa rääkida. «Tegelikult on riik kaks aastat tervishoiu arvelt oma rahavajadust puhverdanud seoses haigekassa hinnakärpega ehk võtnud sisemist laenu,» lisas ta.

Raha loodavad arstid saada oma vajaduste paremaks rahuldamiseks haigekassa jaotamata kasumi arvelt. «See on ju inimeste maksudest kogutud ja ravimiseks mõeldud raha, mis nüüd tuleks välja jagada,» osutas Kariis konkreetsele võimalusele, mis on tema sõnul aga valitsuse praeguse poliitikaga vastuolus.

Tallinna arstide liidu juht ei eitanud, et arstide keskmine palk on Eesti keskmisest suurem, olles kusagil 1500 euro kandis. Samas on käärid vabaturu olukorras meedikute palkades väga suured. «Need, kes tegutsevad nii siin kui Soomes, löövad keskmise üles,» märkis ta.

«Me peame andma noortele arstitudengitele, kel on veel sära silmis ja kes usuvad Eesti tulevikku, signaali, et muutused on võimalikud ja siin on võimalik tööd teha,» sõnas Kariis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles