Jaanuaris möllasid Eestis hingamisteede nakkused ja tuulerõuged

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulerõuged.
Tuulerõuged. Foto: Elmo Riig / Sakala
Tervisekaitseameti statistikast selgus, et möödunud kuul möllasid Eestis ülemiste hingamisteede nakkused ja tuulerõuged. Ülemiste hingamisteede ägedaid nakkusjuhte oli 22 517 ja tuulerõugeid 1113.

Mõlema nakkuse puhul oli haigestunuid kõikides maakondades, kõige rohkem Tallinnas ja Harjumaal. Ülemiste hingamisteede ägedate nakkusjuhtude lõikes järgnesid pealinnale ja selle ümbrusele Tartu, Ida-Virumaa ja Pärnumaa, tuulerõugete osas Tartumaa, Pärnumaa ja Viljandimaa.

Ligi 200 inimest haigestus jaanuaris ka grippi ning registreeritud haigusjuhte oli samuti pea kõikides Eesti maakondades.

Üle 100 inimese haigestus kuu jooksul veel sugulisel teel levivatesse klamüüdiahaigustesse, soolenakkustesse, loomahammustuste tagajärjel saadud nakkustesse ning palavikku, oksendamist ja kõhulahtisust põhjustavasse rotaviirusesse.

HIVsse nakatunuid lisandus 28.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles