Oro: jätkem inimestele õigus arsti tänada

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Oro.
Indrek Oro. Foto: Priit Simson

Arstide liidu eetikakomitee liige Indrek Oro ei näe põhjust arstidele kingituste tegemist seadusega reguleerida ning leiab, et inimestele peaks jääma alles õigus olla nii kriitiline kui ka tänulik, kirjutab mu.ee.


Oro sõnul ei ole arstide liidu eetikakomitee patsiendi kingituste küsimuses erilist seisukohta välja töötanud. «Isiklikult arvan, et selleks pole ka mingit vajadust. Need riigid (sh Läti) kus on kriminaliseeritud nii arstile kingituste tegemine kui ka nende vastuvõtmine, on heaks näiteks äärmusest äärmusesse liikuvast õigusloomest. See ei ole stabiilse ühiskonna tundemärk.»

Ta lisas, et tänutunne on inimloomuse oluline osa ja selle vastu seadustega võitlemine on pseudomoralistlik tegevus. «Jätame ikka inimestele alles nii õiguse olla kriitiline kui ka väljendada tänu. Ja tänu ei pea ju väljenduma kingitusena.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles