Viiruste ja gripi levik pole vähenenud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin.
Gripivaktsiin. Foto: Priit Simson

Terviseameti andmetel ei ole kevade saabumine veel ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumist Eestis vähendanud.

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3524 haigestunut, neist 54 protsenti lapsed. Haigestumine püsis eelneva nädalaga võrreldes samal tasemel. Haigestunute arvu osas maakondades suuri erinevusi ei olnud.

Grippi haigestumuse intensiivsust võib hinnata Eestis madalaks, gripiviiruse levikut piiratuks. Eelmisel nädalal oli gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal 36 protsenti.

Laboratoorse kinnituse sai 14 A-gripiviirust ja 4 B-gripiviirust. Sealhulgas vähenes RS-viiruste osakaal ning kasvas paragripi- ja adenoviiruste osakaal.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hinnati grippi haigestumuse intensiivsust keskmiseks vaid Slovakkias, ülejäänud riigid hindasid haigestumuse intensiivsust madalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles