Järjest enam koolinoori ütleb alkoholile «ei»

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: SCANPIX

2009/2010. õppeaastal oli alkoholi mittetarbivate koolinoorte osakaal uuringule vastanute hulgas 43,5 protsenti, samas kui kolm aastat tagasi oli see vaid 28 protsenti, selgus Poliitikauuringute Keskuse Praxis koostatud noorteseire aastaraamatus.

Paraku on alkoholi proovimine veidi rohkem levinud tüdrukute hulgas. 2009/2010. õppeaastal oli alkoholi mittetarbivaid poisse 44 protsenti ja tüdrukuid 42,6 protsenti. Teisalt tarbivad poisid alkoholi sagedamini.

16–26-aastastest noortest ei tarbi alkoholi 10 protsenti ja see arv on 2008. aastaga võrreldes pisut kasvanud. Enamik 16–26-aastastest noortest (44 protsenti) tarbib alkoholi mõned korrad kuus ning see näitaja ei ole 2008. aastaga võrreldes muutunud.

Iga päev tarbib alkoholi 1,7 protsenti 16–26-aastastest noortest, kellest enamik on mehed.

Eestlased tarbivad alkoholi sagedamini kui mitte-eestlased. Üsna märkimisväärne on, et töötavate noorte hulgas on alkoholitarbimine sagedasem kui mitteaktiivsete või töötute noorte hulgas.

Aastaraamatus tõdetakse, et tõenäoliselt mängivad siin rolli nii töötavate noorte paremad majanduslikud võimalused kui ka soov nädalavahetusel tööstressi maandada. Ent just noorte töötute hulgas on rohkem noori, kes tarbivad alkoholi iga päev.

Lisaks sellele, et alkoholi tarbimine on populaarne töötavate noorte hulgas, tuleb tähele panna ka seda, et alkoholi tarbimine on sagedasem just kõrgharidusega noorte seas. Viimaste hulgas on rohkem nii neid, kes tarbivad alkoholi mõned korrad kuus või mõned korrad nädalas kui ka neid, kes tarbivad alkoholi iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles