Tallinn saab juurde 150 hooldusravi voodikohta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe polikliinik remondi ajal.
Õismäe polikliinik remondi ajal. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Reedel, 1. juunil avatakse Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) hooldusravikliiniku esimene etapp, kus tuleb 150 voodikohta.


LTKH planeerib Haabersti hooldusravikliinikus hooldusravi teenuse osutamist alustada juuni- ja juulikuus esialgu 63 voodikohaga hooldusravikliinik alustab täismahus tööd 2013. aasta jaanuaris.

Lääne-Tallinna keskhaigla nõukogu esimehe Merike Martinsoni sõnul on Haabersti hooldusravikliinik tõenäoliselt suurim ja kaunim hooldusravikliinik Eestis.

Lisaks Avab reedel Väike-Õismäe renoveeritud hoone juurdeehituses uksed LTKH Haabersti Tervisekeskus, mille eesmärk on pakkuda arstiabi asumikeskselt, kuid sinna on oodatud ka teised Tallinna ja selle lähiümbruse patsiendid.

Tervisekeskuses hakkavad tööle Järveotsa perearstikeskus, Haabersti perearstikeskus ja veel mitu perearsti, samuti Tallinna munitsipaalperearstikeskus.

Haabersti tervisekeskusesse on planeeritud ruumid LTKH psühhiaatriakeskusele, ambulatoorse eriarstiabi arstidele (kirurg, naistearst, nahaarst, kõrva-nina- kurguarst), hambaravikliinikule ja diagnostikakliinikule.

Hooldusravikliinikus on nüüdisaegne, kõikidele ehitustehnilistele ja tervisekaitse normatiividele vastav infrastruktuur. «Uus kliinik annab töötajatele suurepärase võimaluse oma igapäevateadmisi praktikas rakendada ja teha seda kõige professionaalsemal tasemel,» ütles LTKH hooldusravikliiniku juhataja Mark Levin.

Ta lisas, et hooldusravis on oluline ka koduõendusteenuse osutamine. Selles osas tehakse koostööd perearstidega. «Loodame, et koduõenduse hea kvaliteet vähendab vajadust kroonilisi haigusi põdevate patsientide hospitaliseerimiseks, sest nagu ütleb rahvatarkus - kodus ravivad seinadki,» ütles Levin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles