Ameeriklanna annetus aitab puuetega laste ruume remontida

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uude päevahoidu saavad puuetega laste vanemad viia oma põnne mängima.
Uude päevahoidu saavad puuetega laste vanemad viia oma põnne mängima. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ida-Virumaa Jõhvi puuetega laste tugikodu Päikesekiir saab peagi avada uksed tänu Mary Walshi annetusele, mille eest renoveeritakse ruumid soojaks ja mugavaks.

Walshide pere annetas puuetega laste tugikodu rajamiseks 120 000 dollarit ehk ligi 97 000 eurot, kirjutab Põhjarannik.
Georgia osariigist Ateena linnast pärit Mary Walsh ütles Põhjarannikule, et on pühendanud terve oma elu puuetega laste õpetamisele.

«Praeguseks olen pensionile jäänud kooliõpetaja ja kui kuulsin, et siin pole puuetega laste keskust ning pastor Artur Põllul on soov seda teha, aga tal puudub selleks raha, siis Jumal juhatas mind sellesse projekti raha panema,» rääkis ameeriklanna.
MTÜ Päikesekiir asutaja, Eesti metodisti kiriku Jõhvi koguduse pastor Artur Põld loodab puuetega laste tugikodu avada sügiseks. «Kolme kuuga oleme jõudnud sinnamaani, et kahes rühmaruumis on põhilised tööd tehtud: vahetatud põrandad ja paigaldatud põrandaküte, uuendatud elektri- ja ventilatsioonisüsteem. Veel on jäänud teha maalritööd.»

Kuna MTÜ Päikesekiir on saanud Jõhvi vallalt kesklinnas asuva Sompa t 5a hoone 30 aastaks tasuta rendile, on ta võtnud endale kohustuse see korda teha. Põllu sõnul ehitati esimese asjana ümber soojussõlm, edaspidi tuleb soojustada ja värvida maja fassaad. Renoveerimistöödele on praeguseks kulunud ligi 90 000 eurot.

Esialgu hakatakse keskuses pakkuma päevahoidu, samuti on soetatud invasõiduk. «Hoiuteenus võib olla alates mõnest tunnist, et käia poes, kuni terve päevani, et ema saaks tööle minna. Tahame anda emadele võimaluse ühiskonda tagasi tulla. Alustame 5-6 lapsega, aga usun, et paari aasta pärast saame vastu võtta juba 20 last,» lisas ta.

Hoiuteenuse eest tuleb osaliselt tasuda vanematel endil, kuigipalju toetab vald. «Kindlasti panustame ka ise. Meil on Norras ja Ameerikas sõpru, kes on nõus tulema vabatahtlikena siia tööle. Selle pealt saame palgafondis kokku hoida. Kindlasti palkame ka inimesed, kellel on eripedagoogiline haridus,» lubas Põld.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles