Eestilt laenatud vaktsiin tagastatakse Leedule

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Priit Simson / Postimees

Läti laenas tänavu talvel Eestilt tuberkuloosivaktsiini, mis nüüd tagastatakse Leedule.

«Eesti laenas Lätile kolmepoolse (Eesti-Läti-Leedu) koostöö tulemusena 15 000 doosi BCG vaktsiini. Läti tagastab oma laenatud osa kokkuleppe kohaselt Leedule lähinädalatel,» ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik. Ta selgitas, et Eesti laenas BCG vaktsiini 2011. aastal Leedult ning seetõttu ei tagasta Läti vaktsiini mitte Eestile, vaid Leedule. «Seega antud laenamise puhul saab rääkida kolme riigi vahelisest koostööst,» lisas ta.

Tänavu 2. mail allkirjastasid Balti riikide terviseministrid ravimite ja meditsiiniseadmete alase koostöölepingu. Koostöölepinguga antakse võimalus, korraldada ühishankemenetlusi. «Seega hetkel ei saa täna veel rääkida konkreetsetest ostudest, ega ka sellest, kas Eesti üldse hakkab käesoleval hankeperioodil ühishankemenetluses osalema,» rääkis pressiesindaja. Kolme riigi võimalik ühisost selgub ekspertide komisjonis, kui ollakse veendunud, et konkreetse ostu tingimused on Eestile soodsad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles