Erki Nool: Troinoid müüakse üle miljoni pudeli aastas

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidruniga odekolonn Troinoi.
Sidruniga odekolonn Troinoi. Foto: Mihkel Maripuu

Alkoholikahjude vähendamise foorumil tõi IRLi esindaja Erki Nool ühe probleemina välja selle, et poodides ja putkades müüdav odekolonn Troinoi pole maksustatud, seda ei arvestata alkoholi alla ning see on võrdlemisi odav.


Noole sõnul müüakse Eestis üle miljoni pudeli Troinoid aastas. Teise suure murekohana tõi riigikogu liige välja kehva seadusandluse. Ühtepidi me teeme seminare ja räägime, et noored, ärge jooge, aga teistpidi on noortele suunatud saadete vahel sellised alkoholireklaamid, mis kujutavad lahjat alkoholi kui mõnusat keelekastet, ütles ta.

Noole sõnul tuleks ära keelata imidžireklaam: «Isutavad alkoholireklaamid - need tuleb ära keelata.» Samuti ei tohiks Noole hinnangul alkoholireklaami näidata enne kella 22 õhtul.

«Ma ei oleks selles osas väga optimistlik, et me oleksime suutelised alkoholireklaami täiesti ära keelama. Aga kindlasti peab reklaami piirama ja muutma,» nentis Nool ning lisas, et ka tema erakonnas on palju selliseid inimesi, kes ei poolda alkoholireklaami täielikku keelustamist.

Noole sõnul tuleb alkoholireklaami piiramist teha samm-sammult, seda ei ole võimalik teha lihtsalt ühe sõrmenipsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles