Haigekassa nõukogu valib Hannes Danilovi ja Tanel Rossi vahel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Ross
Tanel Ross Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna otsustab haigekassa 15 liikmest koosnev nõukogu, kas järgmised viis aastat juhib selle olulise asutuse tööd edasi praegune juhatuse esimees Hannes Danilov või uue inimesena rahandusministeeriumis askantsleri ametit pidav Tanel Ross.


Küsimusele, miks ta otsustas uuesti haigekassa etteotsa kandideerida, vastas Hannes Danilov järgmist: «Arvan, et olen haigekassat kui tervishoiu korraldamise olulist lüli hästi juhtinud. Haigekassat on tunnustatud nii siseriiklikult kui ka välismaal. Seetõttu ei näe ma põhjust, miks ma ei peaks kandideerima uueks ametiajaks.»

Ta lisas, et tervishoiusüsteem toimib Eestis päris hästi, kuid alati on ka probleeme, mis vajavad lahendamist - nagu igas muuski inimtegevuse valdkonnas.

Haigekassa senist head tööd tunnustas ka Tanel Ross, kelle hinnangul on tegu ühe Eesti olulisema avalik-õigusliku asutusega. Ta leidis, et haigekassa senine juht on loonud tugeva aluse tervishoiusüsteemi arenguks ning saavutanud ka rahvusvahelist tunnustust.

«Ees seisavad nüüd järjest suuremad väljakutsed nii siseriiklikult kui Euroopa Liidus. Muu hulgas tuleb tagada ravikindlustuse adekvaatne rahastamine ja haigekassa tugev finantspositsioon nii keskmises kui ka pikemas perspektiivis. Kui nõukogu otsustab, et minu kogemus võib seejuures haigekassale kasuks tulla, siis olen selleks loomulikult valmis,» rääkis Ross.

Sotsiaal- ja tervishoiupoliitika rahandusministeeriumi kompetentsi kuluvad aspektid on praegu just asekantsler Rossi vastutusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles