Patsientide esindusühing: suurem osa hooldajaid töötab vihaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti patsientide esindusühingu infojuht Anne Veskimeister.
Eesti patsientide esindusühingu infojuht Anne Veskimeister. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Patsientide esindusühingu infojuht Anne Veskimeister ütles, et suurem osa Eesti hooldajaid on kibestunud ja töötavad vihaga, mitte südamega.

Vikerraadio saates «Uudis +» rääkis patsientide esindaja Veskimeister, et kuna õenduspalk on Eestis äärmiselt väike ja hooldajad töötavad äraelamiseks mitme koha peal, siis teeb suur osa neist oma tööd suure kibestumusega.

«Üks patsient isegi ütles, et 80 protsenti töötavad vihaga, 20 protsenti südamega ja hästi,» rääkis Veskimeister.

Ta lisas, et patsiendid ei julge ka puudujääkide kohta kaevata, sest kardavad tagakiusamist ning see pole põhjendamatu kartus. «Kui on kaebajaga tegemist, siis üritatakse patsiendist kas lahti saada või koheldakse teda veel halvemini. Paraku on seda olnud,» nentis Veskimeister. «Tülikatest patsientidest tahetakse lahti saada, sest nõudlus hooldusravi järgi on suur ja kohti vähem kui vaja.»

Eesti Ekspress avaldas täna loo, kus kirjeldati 81-aastase endise filmioperaatori Harry Rehe kurba saatust Hiiul asuvas hoolduskodus pahatahtlike hooldajate käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles