Valesti paigaldatud telling on eluohtlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellingud.
Tellingud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehitusobjektidele on sel aastal tehtud üle 100 ettekirjutuse ehitustellingute paigaldamise, tööde teostamise ja nende mahavõtmisega seotult.

Tööinspektsioon tuletab meelde, et tellinguid ja tööplatvorme tuleb kasutada selliselt, et inimeste allakukkumine oleks välistatud. Kõige sagedamini on probleeme piirdeelementide, luukidega laudiste ja redelite puudumisega või vale paigaldusega, samuti ei ole tellingud seinale kinnitatud piisavalt tugevalt.

Aasta esimese viie kuu jooksul toimus kuus surmaga lõppenud tööõnnetust, millest üks oli seotud tellingutega. Nimelt puudusid tellingutel piirded, töödejuht kukkus tellingutelt alla ning suri hiljem haiglas.

Tellingute kasutamisel ehitustöödel peab olema tellingute paigaldamis- ja demonteerimisplaan ning tellinguid võivad paigaldada, demonteerida või muuta ainult töötajad, kes on saanud vastava väljaõppe, paneb Tööinspektsioon ehitajatele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles