Uue glükomeetriga saab veresuhkrut mõõta mobiili abil

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Veresuhkru mõõtur iBGStar, mis ühildub Apple toodetega (iPhone ja iPod touch), on esialgu Baltikumis ja Põhjamaades müügil üksnes Eestis.


iBGStar ühildub Apple toodetega dokiliidese kaudu ning töötab koos veresuhkru monitoorimise mobiilirakendusega, mida saab tasuta alla laadida Apple online aplikatsioonipoest.

Pärast veresuhkru mõõtmist glükomeetriga tuleb seade ühendada Apple tootega, mis kuvab seadme värvilisel ja puutetundlikul ekraanil veresuhkru taseme ning annab tulemustest graafilise ülevaate võrdluses varasemate mõõtmistega.

Kasutades veresuhkru monitoorimise mobiilirakendust on võimalik mõõtmistulemuste juurde lisada ka infot süsivesikute tarbimise, insuliini annuste ja muu diabeedi ravis olulise info kohta. Samuti on võimalik tulemusi saata e-mailiga lähedastele või oma diabeediarstile.

Lääne-Tallinna Keskhaigla diabeediõe Milja Ristoja sõnul on iBGStar igapäevatöös mugav lahendus. «Patsient saab kõik tulemused saata e-postile ning ei pea alati ise diabeediõe juures kohal käima,» lausus ta.

Seadme kasutusmugavust kiitis ka diabeetik Mikk Lellsaar, kes on kasutanud innovatiivset glükomeetrit kaks kuud ja see on aidanud tal elukvaliteeti parandada. «Praegune glükomeeter on võrreldes varasematega tunduvalt väiksem ja seetõttu on ka mõõtmine palju mugavam,» sõnas ta.

iBGStar glükomeetrit on võimalik osta suurematest apteekidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles