Imiku vigastamises süüdistatava naistearsti protsess algab talvel

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus määras tänasel eelistungil vastsündinu invaliidistamises süüdistatava naistearsti Carmen Heinväli kriminaalasja arutamise detsembrisse.

Maakohus määras esimese istungi 10. detsembrile, esialgu ei ole kohtuprotsessi kinniseks kuulutatud, ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ERR Uudistele.

Kohus arutab Heinväli süüasja uuesti riigikohtu otsusel, kuna tema kriminaalasja varasemal menetlemisel oli toimunud mitmeid olulisi rikkumisi.

Riigikohtu hinnangul oli Heinvälile süüksarvatava kuriteo faktilised asjaolud nõuetekohaselt tuvastamata ning maakohus ja ringkonnakohus olid arsti süüküsimuse otsustamisel kasutanud tõendina kohtuarstliku komisjoniekspertiisi akti, mis sisaldas küll ekspertide arvamust, kuid selles puudusid nii uuringutulemuste hindamise andmed kui ka eksperdiarvamuse põhjendus, samas on need andmed kriminaalmenetlusseadustiku kohaselt ekspertiisiaktis kohustuslikud, mistõttu riigikohus luges puuduliku ekspertiisiakti kohtukõlbmatuks.

Süüdistuse järgi jättis Pärnu naistearst Heinväli Pärnu haigla naiste ja laste kliinikus valvearstina tööl olles õigeaegselt osutamata sünnitusabi, mistõttu tekkisid nii emal kui lapsel rasked tervisekahjustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles