Nahaarsti juurde pääseb sünnimärki kontrollima mitme kuu pärast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnimärgi kontrollimine.
Sünnimärgi kontrollimine. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kuigi arstid soovitavad kahtlase väljanägemisega sünnimärke kohe kontrollida, tuleb tegelikult arsti juurde pääsemist oodata mitu kuud.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) naha- ja suguhaiguste keskuse juhataja Maigi Eiseni sõnul on nahaarstide ootejärjekorrad aasta läbi ning praegu saaks haigekassa raha eest arsti jutule septembris-oktoobris, kirjutab Õhtuleht.

Sama haigla kommunikatsioonijuhi Inga Lille soovitab inimestel kolm kuud ära oodata või pöörduda tasulisse vastuvõttu või perearsti poole. «On olemas koostöö perearstidega, kus võetakse ühendust ja saadetakse kiiremini eriarsti jutule, kui on tõesti põhjendatud kahtlus, et inimesel on melanoom,» ütles pressiesindaja.

Ajakirjanikul kulus osaluseksperimendi käigus kaks tundi, et pääseda PERHis registratuuri jutule, kus kõnele vastanud tõre töötaja andis teada, et haigekassa kulul pääseb arsti juurde oktoobri keskel, oma raha eest aga augusti keskpaigas.

Tasulise visiidi maksumus on PERHis 25,56 eurot ning nii tasulise kui ka tasuta visiidi puhul tuleb maksta viie sünnimärgi jälgimise eest 25,56 eurot ja üle viie eest 31,96 eurot. Erakliinikus pakuti aega järgmiseks päevaks ning konsultatsiooni maksumus oli 35 eurot, sünnimärkide jälgimine aga 25 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles