Salsaga stressi vastu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salsatantsijad.
Salsatantsijad. Foto: Raul Viikna
Tallinnas tegutseva tantsukeskuse Casa de Baile omaniku Andre Põlmi sõnul aitavad salsatreeningud leevendada stressi ja unehäireid, sama selgus ka salsaharrastajate seas tehtud uuringust.

Et salsa stressi leevendavat mõju tõestada viis keskus möödunud aastal läbi Tartu Ülikooli psühhiaatriakliinikus välja töötatud emotsionaalse enesetunde küsimustikul põhineva uuringu. Osalejaid oli 64: 42 naist ja 22 meest. Küsimustikule tuli algtaseme salsakoolitusel osalejatel vastata enne esimest trenni ja pärast kahekuulise kursuse läbimist.

Selgus, et paar kuud salsatrenni vähendab oluliselt deprsessiooni, ärevuse, paanikahäirete, sotsiaalse ärevuse, väsimuse ja unetuse märke.

Põlmi sõnul on üks osa tantsu stressi vähendavast mõjust kindlasti füüsilisel koormusel.

«Higiseks salsat tantsides just ei saa, kuid see väsitab parasjagu ja õhtul tuleb parem uni,» lausus ta.

Suurem mõju on tantsul aga just vaimsele tervisele ja eks selles on süüdi latiinorütmid ning see, et keegi ei jää salsa puhul tantsupõrandal üksinda. Nimelt on Casa de Bailes põhimõte, et kõik tantsivad kõigiga. Partnerite vahetamine aitab vältida seda, et inimene õpib selgeks oma partneri vead, lisaks saavad nii kursustel osaleda ka kaaslaseta soovijad, selgitas Põlm.

Need, kel majandussurutis meele mõruks teinud või kel lihtsalt isu uut tantsu proovida, saavad salsaõppijatega liituda iga kuu alguses.

«Iga kuu alustavad Casa de Baile tantsukeskuses uued kursused täiesti algajatele. Seega on kõigil võimalik trennidega liituda ning ei pea kartma, et kõik teised juba oskavad salsat ning ei ole julgust trenni tulla,» lisas Põlm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles