Uuring tõestas: mesi leevendab lastel köha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesi.
Mesi. Foto: SCANPIX

Iisraeli lapsi uurinud teadlased leidsid, et teelusikatäis mett aitab köhival lapsel sümptomeid leevendada ja sügavamalt magada.

Mees on palju antioksüdante, mis leevendavad köha isegi paremini, kui paljud köhasiirupid, mille mõju ei ole tõestatud ja mis võivad olla lastele isegi ohtlikud, kui neid kogemata liiga palju manustatakse, kirjutas The Telegraph.

Uuringu raames uuriti peaaegu 300 Iisraelist pärit ühe kuni viie aasta vanust last, kellel oli kurgupõletik. Neljast lapsest kolmele anti enne magamaminekut teelusikatäis eukalüpti või sidruni mett ning ühele anti platseebot.

Vanematel paluti enne ja pärast ravi hinnata oma lapse köha tugevust. Lastel, kellele anti platseebot, paranesid keskmiselt kuue punkti võrra, mett saanud aga üleöö üheksa kuni kümne punkti võrra.

Teadlased rõhutasid, et mett ei tohi anda imikutele, kuid see võiks olla eelistatud ravimoodus lastele, kes on vähemalt aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles