Ida-Tallinna keskhaigla võtab kodulehel kasutusele vene keele

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla.
Ida-Tallinna keskhaigla. Foto: Andres Haabu

Pärast seda, kuid DzD.ee toimetusse oli pöördunud Kehra elanik Peeter murega, et Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) kodulehel on vajalik info vaid eesti ja inglise keeles, teatas haigla avalike suhete juht, et venekeelne tõlge on parasjagu tegemisel.


Peeter soovis teada, kuidas käib vastuvõtule minnes haigla juures parkimine, et mitte trahvi maksta, kuid ei leidnud selle kohta kusagilt infot. Ta pöördus oma murega toimetuse poole, küsides, miks on tekst haigla kodulehel eesti ja inglise keeles ja puudub vene keeles.

ITK avalike suhete juht Svea Talving selgitas, et inglise keel on vajalik seetõttu, et haiglasse pöördub ka palju välismaa patsiente ja selle kaudu käib infovahetus väliskolleegidega.

«Tegu on suure infohulgaga, mida vähehaaval tõlgime ka vene keelde. Juba sel sügisel peaks meie kodulehel olema ka venekeelne osa.» lubas Talving. Selle tõenduseks saatis ta DzD.ee toimetusele parasjagu tegemisel oleva teksti prooviversiooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles