Salmonelloosipuhang viis haiglasse vähemalt 19 inimest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taco Express
Taco Express Foto: Peeter Langovits

Väidetavalt salmonelloosipuhangu põhjustanud Tallinna söögikohta Taco Expressi eile kontrollinud veterinaarametnikud leidsid sealt mitmeid puudusi ning söögikohta kästi sulgeda. Tänaseks on haiglaravil 19 inimest.

 Lääne-Tallinna keskhaiglast öeldi, et tänase seisuga (5.september  kella 12 paiku) on hospitaliseeritud 19 inimest, ambulatoorsel vastuvõtul on käinud 10 inimest. Kõige enam pöörduti haiglasse eile, kui abi tuli otsima 12 inimest. Haiglas on ravil ka kolm soomlast.

«Seal oli ettevõttepoolseid rikkumisi,» kinnitas Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar, kelle alluvad käisid eile söögikohta kontrollimas. Ettevõttes eksiti nõuete vastu, mis puudutavad toidu säilitamise temperatuuri. «Oli ka puhtuse poole pealt puudusi. Näiteks tööpinnad,  riiulid külmkapis, jahekapis. Ka töötajate kätepesukohad ei olnud nõuetekohaselt varustatud puhastusvahenditega. Selliseid asju seal oli,» sõnas ametnik.

Eilse kontrolli ajal võeti söögikohast ka mitmeid proove, kuid nende tulemused selguvad Vahesaare sõnul nädala lõpuks. «Bakterite ja haigustekitajate väljakasvamised laboratooriumis võtavad oma aja,» selgitas ta.

Veterinaarkeskuse ettekirjutuse käskis ettevõtte sulgeda.

Mitmed nädalavahetusel Taco Expressis käinud inimesed haigestusid salmonelloosi ning osa neist vajab haiglaravi. Terviseamet palus eile kõigil selle söögikoha külastajatel, kes on haigestunud, pöörduda arsti poole, kuna see aitab haiguse levikut ja puhangu suurust kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles