Jõks: arstid võitlevad õige asja eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Raigo Pajula.

Vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks leidis, et kuigi arstide sreigiga seoses on tal mõned küsimused, siis üldiselt võitlevad arstid õige asja eest.

«Arstide streigiga seostub mul probleem arstivandega, ma ei suuda streigivõimalust selle vandega ära siduda,» sõnas Jõks Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Teisalt olen nõus Eesti Arstide Liiduga selles osas, et meil puudub süsteem või ettepanekud, kuidas arstide Eestist lahkumist pidurdada. Arstid võitlevad õige asja eest. Kuid olen skeptiline, kas arstide palgataseme viimine Soomega samale tasemele on õige lahendus,» rääkis Jõks.

«Oleme Euroopa Liidus ja siin on kapitali ja tööjõu vaba liikumine. Kõige rohkem liiguvad ära inimesed ehitussektoris, aga ka arstid ja õed lahkuvad. Streik pole mitte ainult viide palgale, vaid ka protest tegematajätmiste suhtes haigekassa alluvuses, kus alati valimiste lähenedes reformiplaanid soiku jäävad,» leidis arhitekt Ignar Fjuk.

«Soovin, et streik poleks poliitiline. Mida ma küsiksin võimult ja sotsiaalministrilt, on, et miks taas pole päevakorras sotsiaalne partnerlus? Streik on siiski viimane röögatus või katse nende poolt, kellele tundub, et nendega ei arvestata ja neil pole enam muid väljendusvahendeid,» leidis Fjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles