Segadus täiskasvanute mähkmete soodushinna ümber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähkmed.
Mähkmed. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Läksin mähkmeid ostma, kuid pidin tühjade kätega tagasi tulema,» räägib uriinipidamatuse käes kannatav Monika (64) ehmatusest, mis teda tabas, kui selgus, et soodustoodete müük on peatatud.

Sotsiaalministeeriumi määrusemuudatuse kohaselt pidi puude leevendamiseks kasutatavate tervishoiutoodete kättesaadavus alates 1. augustist soodusmääraga käibemaksustamise abil paranema. «Alguses rõõmustasin, sest sotsiaalministeeriumi avalduses öeldi, et augustis tuleb veel suurem soodustus kui varem, aga nüüd võeti see vähenegi hoopis ära,» rääkis pettunud Monika Õhtulehele.

Monika selgitab, et kui varem tuli soodustusega ette nähtud 60 mähkme eest välja käia kaheksa eurot ja 40 senti, siis täishinnaga ostes peab maksma peaaegu kaks korda nii palju.

MTÜ Inkotuba tegevjuhi Eha Topolevi sõnul ei saa uriinipidamatuse all kannatavatele inimestele mõeldud tooteid enam soodushinnaga osta sellepärast, et riigi poolt Inkotoale määratud lepingute maht on täis. Niisamuti on soodustuste maht täis Invarus, Harjumaal lõppes see juba enne poolt aastat.

«Meie raha tuleb sotsiaal- ja tervishoiuametist ning lepingud on kindla summa peale ja nüüdseks on lepingute maht läbi,» selgitas Topolev, kelle sõnul mõistsid inimesed sotsiaalministeeriumi sõnumit valesti ja enamiku abivahendite hinda määrusemuudatus ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles