Gripp ja hingamisteede viirused kimbutavad jätkuvalt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal haigestus grippi 50 ja hingamisteede viirustesse üle 8000 inimese. Pildil apteeker ja külmetusrohud.
Möödunud nädalal haigestus grippi 50 ja hingamisteede viirustesse üle 8000 inimese. Pildil apteeker ja külmetusrohud. Foto: Liis Treimann
Tervisekaitseinspektsiooni teatel pole grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine oluliselt vähenenud – möödunud nädalal sai kinnituse 50 gripijuhtu ja ülemiste hingamisteede viirustesse haigestujaid oli üle 8000.

Gripijuhtumitest 16 olid A- ja 34 B-grippi haigestumised. Grippi haigestumine on inspektsiooni hinnangul praegu mõõdukalt kõrge, kuid hooajale iseloomulikke näitajaid haigestumise intensiivsus siiski ei ületa.

Ülemiste hingamisteede viirsunakkustesse haigestumine suurenes eelneva nädalaga võrreldes 13 protsenti ja arstile pöördus 8379 haigestunut. Kõige enam haigeid oli Võrumaal ja seal ületas haigestumus Eesti keskmist kaks korda - 100 000 elaniku kohta oli Eestis keskmiselt 624,9 haiget, Võrumaal aga 1258.

Vanusrühmade järgi haigestusid enam lapsed vanuses 5-14 aastat, kuid kuni nelja-aastaste seas oli haigestumus samuti suhteliselt kõrge.

Euroopa riikide lõikes haigestumise intensiivsus vähenes, kuid on endiselt kõrge Horvaatias ja Kreekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles