Arstide streik võib laieneda haiglaravisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla diagnostikakliiniku juhataja Toomas Kariis.
Ida-Tallinna keskhaigla diagnostikakliiniku juhataja Toomas Kariis. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinna Arstide Liidu juhi Toomas Kariisi sõnul võib arstide streik järgmisel nädalal veelgi laieneda statsionaarsesse haiglaravisse.

Täna hommikul algas neljas Eesti suures haiglas arstide streik, mille ajal jäävad ära ambulatoorsed ehk nn polikliiniku vastuvõtud.

«Me oleme piisavalt pikalt andnud teada, et me tahame kollektiivlepingu kokkulepet,» rääkis  Ida-Tallinna keskhaigla diagnostikakliiniku juhataja Toomas Kariis, kes on ühtlasi ka Tallinna Arstide Liidu juht. Kariisi sõnul näitavad eelmisel nädalal toimunud kohtumised, et nendest läbirääkimistest ei ole enam pääsu.

«Ma arvan, et streik paneb asjad liikuma,» sõnas ta täna hommikul. Küsimusele, kui kaua võiks streik kesta, vastas ta, et kuni kollektiivleppe sõlmimiseni. Meedikud ootavad arsti sõnul haiglate liidu  poolset ettepanekut asuda läbirääkimisteni. Ta tunnistas, et kõigi loogika reeglite kohaselt oleks pidanud vastav kutse juba olema arstidele ka saadetud. «Kui omaniku vastu suunatakse töötajatepoolne aktsioon, siis omanik püüab alustada kohe, kui on sellest teada saanud, konstruktiivseid läbirääkimisi,» selgitas ta. Kariisi sõnul loodavad arstid, et midagi juhtub sel nädalal juba.

Kui aga muudatusi ei tule, siis suurendatakse streigi mahtu. «Järgmine nädal võiks streik haarata ka statsionaarset  (plaanilist haiglaravi – toim) tööd,» kinnitas Kariis.

Kui plaaniliste haigete vastuvõtt peatatakse, siis infot selle kohta saab Kariisi sõnul vastavast raviasutusest. «Ma tean, et Ida-Tallinna keskhaigla reageerib päeva kaupa ja annavad üks päev varem sellest teada. Väga pikalt ei ole võimalik sellest teatada, sest situatsioon võib muutuda,» tõi ta näite. Kariis kinnitas, et praeguse streigi korral kehtivad erandid jäävad kehtima ka streigi laienemisel haiglaravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles