Ilves: õdede ja hooldajate palgad on tõesti nirud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna meditsiinitöötajate streiki kommenteerides, et kuigi palgatõus pole tervishoiuvaldkonna kriisi ainus lahendus, on hooldajate ja õdede palgad tõesti liiga madalad.

«Streik kui töövaidluse lahendamise üks võimalikke ja täiesti seaduslikke viise viitab probleemidele, konfliktile, ehk koguni kriisile mingis valdkonnas,» sõnas Ilves, kelle sõnul on tervishoiutöötajate mureks praegu koormus ja palk. «Eriti puudutab see õdesid ja hooldustöötajaid. Nende palgad on tõesti nirud,» tõdes president.

Ta märkis, et iga kriis võiks viia lahenduseni, kuid lisas samas, et tema arvates ei peitu lahendus vaid meditsiinitöötajate ühekordses palgatõusus. «See oleks otsekui ühe augu lappimine laguneval teelõigul,» ütles Ilves.

Ta jätkas, et Eesti vajab pikemat vaadet ja pikemat kokkulepet selle kohta, kuidas tagada meie ravikindlustussüsteemi kestlikkus ning kuidas tekitada õdedes, hooldustöötajates ja arstides, aga ka arsti- ja õeharidusest unistavates noortes kindlustunne ülehomse päeva ees.

«Kõik vajalikud arutelud ja võimalikud ümberkorraldused peavad tagama kindlustunde ka patsientidele, mis tähendab kättesaadavat ja kvaliteetset arstiabi kõigile abivajajatele,» ütles Ilves.

«Selleks kõigeks on vaja alustada viivitamata sisulist ning ultimaatumiteta arutelu meditsiinitöötajate, haiglate, haigekassa ja poliitikute vahel,» oli ta veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles