Streigi tõttu ei ole Tallinna kiirabi väljakutsete arv kasvanud

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas
Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul ei näita kiirabi koormus praegu muutust ja tervishoiutöötajate streik ei ole pannud inimesi kiirabi poole rohkem pöörduma.

Adlas ütles Postimehele, et kiirabi teeb erakorralist tööd ning «ega streigi pärast autoõnnetusi, tulekahjusid või plahvatusi rohkem toimu».

Kiirabi praegune koormus ei näita Tallinnas mingisuguseid muudatusi, samas on tema sõnul alles streigi kolmas päev. «Kolme- ja neljapäevaseid pühadeperioode on ju ennegi olnud ja mingit drastilist kutsete arvu kasvu ei ole olnud,» lausus Adlas.

Ta märkis, et plaanilise arstiabi katkestus võiks hakata muutusi andma teisest või kolmandast nädalast. «Kui inimene on olnud oma kroonilise haigusega stabiilne ja oodanud pere- või eriarsti vastuvõtu järjekorras, siis miks tal peaks kahe päevaga nii halvaks minema, et ta erakorralisse meditsiini pöördub? Paari nädala möödudes aga võivad kumuleeruvad asjad hakata mõjutama,» ütles ta.

Adlas kinnitas, et koormuse kasvades suudab kiirabi lisabrigaadid välja saata kaheks ööpäevaks. Haiglaid ei suuda kiirabi asendada ega pole selleks ka rajatud, lisas ta.

Kui esmaspäeval alanud meedikute streigi ajal ei tööta nelja Eesti suurima haigla polikliinikuosad, siis uuest nädalast võib streik jõuda ka haiglaossa ehk uusi plaanilisi haigeid enam haiglaravile ei võeta. Juba haiglaravil olevad patsiendid saavad streigi laienemise korral siiski ravi edasi ja ravimata ei jäeta ka erakorralisi patsiente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles