Arstide liit: kindlasti istume haiglate liiduga läbirääkimiste laua taha

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa. Foto: Liis Treimann / Postimees

Arstide liidu peasekretäri Katrin Rehemaa kinnitusel võtavad arstid haiglate liidu kutse vastu ning homme istutakse koos läbirääkimiste laua taha.

Sisulisi kommentaare ei soovinud Rehemaa haiglate liidu ettepaneku kohta Postimehele praegu veel anda.

Haiglate liit kutsus arstide esindajad neljapäevaks läbirääkimistele, et arutada meedikute töökoormuse küsimust. Haiglate liidu juhi Urmas Sule sõnul on nende eesmärk streik väärikalt lõpetada.

Sule sõnul ei ole võimalik rääkida kõikidest teemadest korraga, vaid tuleb valida välja üksikud teemad ja seal saavutada läbimurre.

Arstide liit on varem teatanud, et kui streigi läbirääkimistel edu ei saavutata, siis laieneb see järgmisel nädalal Pärnu, Viljandi, Narva ja Kuressaare haigla polikliinikutesse.

Oma pressiteates kinnitas haiglate liit, et teevad kõik selleks, et esitada haigekassale võimalikult peatselt konkreetsed ettepanekud, kuidas haigekassa eelarve piires prioriteete ümber seades oleks võimalik leida rahalist katet arstide ja õdede ettepanekutele.

Haiglate liit otsustas kolmapäeval saata Eesti Arstide Liidule uuesti 28. septembril saadetud palgapakkumise. Liidu eelnevalt tehtud 6,6 protsendi suurune palgatõusu pakkumine saab realiseeruda juhul, kui haigekassa nõukogu nõustub muutma vastavalt teenuste hinnakirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles