Streigi tõttu jäi PERHis ära 3000 ja Ida-Tallinna keskhaiglas 4700 arstivisiiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meedikud streigivad.
Eesti meedikud streigivad. Foto: Sille Annuk / Postimees

Lõppeval nädalal jäi Põhja-Tallinna regionaalhaiglas (PERH) tervishoiutöötajate streigi tõttu ära 3075 ja Ida-Tallinna keskhaiglas 4694 arstivisiiti.

PERHis võeti nädala jooksul vastu 2802 patsienti, neist 1785 võtsid miinimumkokkuleppe alusel vastu hematoloogid, keemia- ja kiiritusravi arstid ning laste- ja noorukite psühhiaatrid. Sel nädalal pidi patsiente vastu võtma 209 arsti, selgus haigla kodulehelt.

Enim ehk 722 vastuvõttu tühistati teisipäeval, mil streikis 69 ning miinimumkokkuleppe alusel töötas 13 arsti.

Erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördus nädala jooksul üle 600 inimese. Esmaspäeval, kui streik algas, pöördus erakorralise meditsiini osakonda 221 patsienti, samas kui tavaliselt käib regionaalhaigla EMOs esmaspäeviti patsiente keskmiselt 260.

Ida-Tallinna keskhaiglas jäi lõppeval nädalal ära 4694 visiiti, neist 1205 kolmapäeval.

Järgmise nädala esmaspäeva hommikust laieneb tervishoiutöötajate streik Tallinnas ja Tartus ka plaanilise haiglaravi osakondadesse. Planeeritud operatsioonide ärajäämisest streigi tõttu antakse patsientidele teada eelneval tööpäeval.

Erandina toimuvad operatsioonid alla 18-aastastele ning onkoloogilistele patsientidele, samuti erakorralised operatsioonid.

Operatsiooni erakorralisuse hindamine on raviarsti pädevuses. Juba haiglaravil viibivate patsientide ravi ei katkestata. Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, kes seda vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles