Haiglate ja arstide esindajad jätkavad läbirääkimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajate streigiplakat.
Tervishoiutöötajate streigiplakat. Foto: Peeter Langovits

Arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja haiglate liidu esindajad jätkavad esmaspäeval läbirääkimisi, et leida lahendus meedikute streigini viinud palgaprobleemidele.

Viimati kohtusid osapooled 4. oktoobril ning siis kokkuleppele ei jõutud. Samas hindas arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa pärast kokkusaamist läbirääkimisi konstruktiivseteks. «Me jõudsime mitmes punktis kokkuleppele märksa lähemale, kuid arutatavate teemade ring oli väga mahukas ja ühest päevast jäi lihtsalt väheks.»

Esmaspäevastele läbirääkimistele on osapooled kutsunud ka sotsiaalministri. Kohtumine algab kell 16.

«Kuni kokkuleppe saavutamiseni streik jätkub ja ka laieneb kavandatud mahus,» nentis Rehemaa.

1. oktoobril alanud arstide ja tervishoiutöötajate streik on seni toimunud Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Järgmisest esmaspäevast plaanitakse streigi korras peatada ka plaaniline statsionaarne arstiabi. Sellega liituvad Narva, Pärnu, Viljandi ja Kuressaare haiglad, kus lõpetatakse eriarstiabi andmine. Streigi suurim võimalik tagajärg on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse alaealistele, rasedatele ja onkoloogilist või hematoloogilist ravi saavatele patsientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles