Facebookis kutsutakse arstide streigi toetajaid üles tänaval näomaski kandma

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näomaskid.
Näomaskid. Foto: AFP / Scanpix.

Kodanik algatas Facebookis tervishoiutöötajate toetuskampaania, milles kutsub inimesi sel nädalal avalikult kandma meditsiinilist maski.

Kella 13 ajal oli aktsiooniga «Tulen tänavale, kui tervishoiutöötajatele sobivat lahendust ei leita!» liitunud 13 inimest.

«Hea tervisehoiutöötaja. Tea, et toetan sinu põhjendatud nõudmisi ja saan aru, et äärmuslikud meetmed on antud olukorras olnud vältimatud. Vaatamata sellele, kas otsustad streigiga jätkata, kannan sinu toetuseks järgmisel nädalal avalikult meditsiinimaski ning teen kõik endast oleneva, et sulle leitaks sobiv lahendus. Ma hindan kõrgelt sinu hoolitsust hetkedel, kui seda kõige enam vajasin ja sa olid ainus, kellele sain loota. Nüüd on minu kord sind toetada,» seisab üleskutses.

Ürituse ellukutsuja on Hannes Lents, kes leiab, et tervishoiutöötajate nõudmised on põhjendatud ning kriisini on viinud ohumärkide pidev ignoreerimine. Samuti tunnistab ta, et ilma tavakodanike poolehoiuta pole arstidel, õdedel ja hooldajatel lootust läbirääkimistes edasiminekut saavutada ning streik surutakse lihtsalt järelandmisteta maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles