Kork: kardan, et täna kokkuleppele ei jõuta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa (vasakul) ja arstide liidu juht Andres Kork (keskel).
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa (vasakul) ja arstide liidu juht Andres Kork (keskel). Foto: Toomas Huik

Arstide liidu juht Andres Kork ütles tänaseid streigiläbirääkimisi kommenteerides, et kuigi ta väga sooviks täna kokkuleppele jõuda, ei pruugi läbirääkijad selleni siiski jõuda.

«Tahaksime kokkuleppele jõuda, aga kardan, et täna ei jõua,» tunnistas Kork «Aktuaalse kaamera» venekeelsele saatele ETV 2. kanalil.

«Arvan, et täna tegime (läbirääkimistel - RS) head tööd, kuna sotsiaalminister oli kohal. Täna kõike vajalikku läbi rääkida ilmselt ei jõua,» sõnas Kork.

«Eriarvamused jäid, kuid teeme haiglate liidule ettepaneku saada uuesti kokku homme,» lisas Kork.

Minister Hanno Pevkur tunnistas, et mingeid edusamme täna saavutati ning vajadusel kohtutakse uuesti teisipäeval ja kolmapäeval. Tema sõnul on praegu esmane eesmärk tööseisaku lõpetamine, kuid põhimõttelised muutused meditsiinisüsteemis vajavad siiski parlamendi ja valitsuse otsuseid.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ja terviseala asekantsler Ivi Normet osalesid streigi kaheksandal päeval esmakordselt tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistel. Tervishoiutöötajate kutseliit koos arstide liiduga kutsus ministrit osalema täna peetavate läbirääkimiste teise vooru kohtumisele, mis algas kell 16 Lääne-Tallinna keskhaiglas ja pole veel lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles